Menu pokazu "live cooking" przygotowane przez Grzegorza Dudę i Adama Burego.
Przystwaka- Dojrzewający ser z lokalnej serowni , czerwona cebula z hodowli eko, miód gryczany, chipsy wytworzone z zakwasu chlebowego z ekologicznej tradycyjnej piekarni.
Zupa- Krem z skorzonera (wężymord) warzywa niegdyś uważanego jako antidotum na jad żmij, alternatywa dla ziemniaka dzięki masłu z lokalnej wytwórni.
Danie główne- Rolada wołowa von Pless – wołowina sudecka, czerwona kapusta, rodzynki, cynamon - w czasach Hochbergów jedna z droższych przypraw, co powodowało, że potrawa stawała się bardziej ekskluzywna, kluski śląskie według oryginalnego przepisu z XIX/XX wieku z surowych i gotowanych ziemniaków.
Deser- Lody z kaszy gryczanej z młodej marchwi i szczawiu.
Zobacz zdjęcia z miejsca, które ożyło po 80.latach.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?