Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Szarańcze i drewnojady na talerzu. Pycha? [zdjęcia]

Tomasz Kuehn
Tomasz Kuehn
W sobotę, 2 lutego, w restauracji Vine Bridge można było skosztować niezwykle egzotycznych specjałów.

To był Dzień z Szarańczą. Serwowano wtedy dania z... owadów. Wśród smakołyków były szarańcze, drewnojady i mączniaki. Na deser coś słodkiego: szarańcza w polewie czekoladowej.

Vine Bridge to pierwsza w Polsce restauracja serwująca dania z owadów. Warto przypomnieć, że Unia Europejska przeznaczyła ponad milion euro na promocję jedzenia owadów.

A Wy zdecydowalibyście się na skosztowanie takich niecodziennych potraw?

Kliknij w główne zdjęcie, żeby rozpocząć przeglądanie fotogalerii:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak Disney wzbogacił przez lata swoje portfolio?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na poznan.naszemiasto.pl Nasze Miasto