Znany z popularnych programów kulinarnych autor książek kucharskich poznał historię świętochłowickich obiektów, dyskutował także o śląskich tradycjach kulinarnych. Relację z wizyty będzie można zobaczyć w najbliższym odcinku programu „Rączka gotuje”.
- Pielęgnujemy pamięć historyczną o powstaniach śląskich, a także regionalne tradycje, w tym sztukę kulinarną. W Muzeum Powstań Śląskich można zobaczyli m.in. jak kiedyś wyglądała kuchnia i codzienne życie – mówi Halina Bieda, dyrektor Muzeum Powstań Śląskich.
Znany kucharz przyjechał do naszego miasta w ramach Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki” prowadzonego przez Śląską Organizację Turystyczną.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?