Praktyki zagraniczne w Świętochłowicach:
Młodzież odbywa praktyki w zakładach gastronomicznych Lipska i Schkeuditz. Na miejscu wykonują szereg zadań. Przygotowują posiłki codzienne i okolicznościowe, porcjują i dekorują potrawy, wydają posiłki (stosując się do procedur obowiązujących w zakładach pracy), wykonują czynności porządkowe w kuchni, jadalni i pomieszczeniach magazynowych, a także uczą się obsługi maszyn i urządzeń.
Sześcioosobowa grupa odbywa praktykę w stołówce Uniwersytetu Lipskiego. Każdego dnia przygotowuje ona i wydaje 5 tys. posiłków. Inne osoby zdobywają doświadczenie w domu opieki dla osób w podeszłym wieku. Przy przygotowaniu posiłków muszą uwzględniać wymagania dietetyczne i wiek pensjonariuszy. Pozostali sprawdzają swoje umiejętności w kuchni ośrodka wypoczynkowego.
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?